11 Resurse complet gratuite pentru testul EPSO

Încerci să te pregătești pentru un concurs EPSO dar nu vrei să investești într-un pachet de pregătire pentru testul EPSO de la diverse servicii de pregătire cum ar fi ale noastre? Poate ai deja un buget sau nu ești sigur că vei efectua testul? Liniștește-te, ne ocupăm noi de toate. În cele ce urmează am compilat 11 resurse complet gratuite și de încredere care te vor ajuta să te pregătești pentru examenul EPSO.

Îți recomandăm să parcurgi fiecare resursă în parte, deoarece fiecare te va ajuta în felul ei. De asemenea, dacă știi și alte resurse pe care consideri că ar trebui să le includem, trimite-ne un email la adresa [email protected], astfel încât să putem face o listă mai extinsă.

1. Test de probă EPSO

Propria bază de date cu întrebări a EPSO, numită și test de autoevaluare. Nu rata acest website. Acesta conține foarte multe informații valoroase, printre acestea numărându-se și eșantionul de testare care poate fi accesat de aici. Numărul întrebărilor incluse în eșantioane este limitat, în cea mai mare parte, la 10 pe categorie, ceea ce nu oferă foarte mult material pentru a practica, dar având în vedere că vine direct de la sursă, nu ar trebui subestimat.

Testele mai sunt disponibile și în toate limbile oficiale ale UE, oferindu-ți posibilitatea de a practica în limba maternă. Sfat de la experți: se știe că anumite întrebări incluse în testele eșantion EPSO apar și în testele reale EPSO.

Din păcate, EPSO nu oferă răspunsurile sau explicațiile corecte ale întrebărilor, dar te informează câte întrebări corecte ai în fiecare categorie. Dacă vrei să cunoști răspunsurile corecte și explicațiile, conectează-te la EPSOprep.com și găsește videoclipurile care conțin răspunsurile și explicațiile în secțiunea “Lecții”.

2. Grupuri Facebook

Facebook este cea mai mare rețea de socializare unde solicitanții diverselor cursuri creează grupuri și discută pe baza întrebărilor puse, împărtășesc sfaturi, exemple de întrebări și răspunsuri, știri și preocupări. Unele dintre aceste grupuri sunt active de câțiva ani și dețin materiale foarte valoroase, care îți vor oferi informații foarte utile despre modul în care funcționează competițiile. Utilizatorii postează comentarii referitoare la experiențele lor, ce tip de probleme au întâmpinat și se ajuta reciproc. Acest lucru este foarte important pentru cei care sunt noi în astfel de competiții și care nu au solicitat niciodată un test EPSO sau nu au solicitat niciun loc de muncă prin intermediul EPSO. Linkuri către unele dintre cele mai mari grupuri:

Assessment center group:

EPSO CAST group:

E-Tray group

Secretaries/Clerks

Administrator Generalist Exams (AD5)

3. Demo-ul EPSOprep cu 70 de întrebări online gratuite pentru testul EPSO

Toți utilizatorii care se înscriu gratuit pe www.epsoprep.com primesc 70 de întrebări cu explicațiile complete, din 7 categorii. După fiecare test poți vedea răspunsul corect și poți citi explicațiile. Mai multe întrebări cu raționament abstract au, de asemenea, explicații video. Este foarte util să știi cum te-ai descurcat în comparație cu alți utilizatori și să vezi cât de repede ai răspuns la fiecare întrebare, comparativ cu ceilalți. Fă clic aici pentru a te conecta și începe cursul EPSO

Site articole

Ghid de testare a raționamentului verbal EPSO

Ghid de testare a raționamentului abstract EPSO

Ghid de testare a raționamentului numeric EPSO

What is an EPSO test

4. Resurse naționale

Toate țările UE își încurajează activ cetățenii pentru a aplica pentru locuri de muncă EPSO. Din acest motiv, mulți oferă materiale gratuite offline, iar uneori materiale și seminarii online în toată țara. De obicei vor invita angajații ESPO sau experți pentru a împărtăși experiențele proprii, dar și sfaturi precum și materiale de testare reale. Aceasta poate fi o sursă foarte utilă, deoarece informațiile vin de obicei direct de la EPSO și pot ajuta foarte mult, mai ales pe cei care aplică pentru o competiție EPSO pentru prima dată. Cea mai bună metodă pentru a găsi resursele țării tale este de a lua legătura cu pagina de Facebook a carierei specifice sau cu paginile și site-urile locale ale Parlamentului și Comisiei UE.

De exemplu, Consiliul universitar suedez ține seminarii anuale în care invită experții EPSO pentru a împărtăși sfaturi și experiențe și să distribuie materiale gratuite pentru unele categorii.

La linkul de mai jos vei găsi întrebări gratuite și, deși testul de raționament verbal este în suedeză, vei găsi peste 50 de întrebări online ale testului EPSO în limba engleză.

Consiliul universitar suedez

Departamentul Afacerilor Străine și Comerțului din Irlanda organizează, în mod similar, sesiuni de instruire pentru a ajuta candidații irlandezi să se pregătească înainte pentru principalele concursuri UE. Ei furnizează, de asemenea, exemple gratuite de întrebări pentru examenul EPSO, în limba engleză, la linkul de mai jos.

Departamentul Afacerilor Externe din Irlanda

5. Canalul Youtube EPSOprep

Aici poți găsi exemple de întrebări cu explicații video și poți urmări videoclipuri introductive ale diferitelor categorii. Experții noștri în teste psihometrice își împărtășesc cunoștințele și arată ce metodologii să aplici pentru a-ți maximiza scorul. De asemenea, vei găsi răspunsurile corecte și explicațiile video la întrebările reale de testare EPSO. Fă clic aici to view the channel


6. Cariere UE și Ambasadori de personal cariere UE

Carierele naționale ale UE și ambasadorii acestora oferă, de obicei, materiale eșantion fie sub formă fizică, tipărite sau pliante, fie online. Numărul întrebărilor precum și formatul pot varia semnificativ între birourile locale de cariere UE, dar de multe ori servește ca o bună introducere pentru o carieră în UE, îți oferă o imagine reală a naturii testelor, oferindu-ți o mână de ajutor în pregătirea EPSO.

Cum să iau legătura cu carierele din UE? Cea mai rapidă modalitate este, de obicei, să le dai trimiți un email direct sau să le trimiți un mesaj pe pagina de Facebook Cariere UE. “Ambasadorii” care lucrează sunt, de asemenea, adesea la anumite evenimente și vizitează universități pentru a informa studenții și alte persoane despre avantajele de a lucra pentru organizațiile UE, unii putând aduce materiale pregătitoare cu ei.

--- Resurse specifice categoriei ---

7. Raționament numeric – Practicați calculul mental

Unul dintre cei mai importanți factori pentru reușita la testele de raționament numeric este gestionarea timpului. O mare parte din timp se pierde la tastarea numerelor într-un calculator și efectuarea calculelor. Stăpânirea abilităților de calcul mental te va scuti de efectuarea unor calcule simple, astfel economisind timp prețios. Exersează-ți abilitățile de calcul mental pe website-urile de mai jos.

Practică cu aceste chestionare care îți testează viteza de calcul mental.

windhoff

Jetpunk

8. Raționament numeric - Familiarizează-te cu căutarea datelor în tabele

Un alt aspect al testelor de raționament numeric care necesită timp pentru a fi stăpânit este acela de a identifica rapid datele necesare dintr-un tabel și aflarea datelor care trebuie ignorate. Quia.com oferă un instrument pentru a-ți testa abilitatea de a găsi rapid datele necesare din tabele. Testele amintesc foarte mult de testele de raționament numeric EPSO.

QUIA

Agenția de statistică a UE deține un ocean de date și statistici care au legătură cu UE. Răsfoiește printre diversele date și exersează interpretarea tabelelor și găsirea anumitor date. Datele de la Eurostat sunt deosebit de relevante deoarece temele din propriile teste de raționament numeric ale EPSO se aseamănă adesea cu cele pe care le vei găsi în Eurostat, deși într-un format mult mai mic.

EUROSTAT

9. Raționament verbal - Îmbunătățește-ți cititul cu resurse relevante

Cei care fac testele consideră testele de raționament verbal ale EPSO cam intimidante. Fiind copleșit de limbă și de cantitatea de date din text, precum și de presiunea timpului poate fi o experiență stresantă. Există totuși o modalitate de a te pregăti pentru test. Încearcă să îți dezvolți abilitățile de citire găsind materiale adecvate pentru lectură cu subiecte și niveluri de dificultate similare.

Găsește un text cu o complexitate de citire similară: asigură-te că complexitatea resurselor tale de citire se aseamănă cu cea a EPSO. Scorul de lizibilitate al întrebărilor EPSO variază, de obicei, între 12 și 15 pe scara Flesch-Kincaid, care este folosită pentru a măsura dificultatea de citire a unui text. Utilizează instrumentul Datayze pentru a verifica modul în care textele pe care le citești sunt clasate pe scară. Pur și simplu copiază și lipește textul în instrument și vezi cum este evaluat pe scară.

Găsește subiecte relevante: textele EPSO de raționament verbal acoperă o gamă largă de subiecte de la știință, știri actuale, studii, istorie, literatură și așa mai departe. Asigură-te că îți diversifici lectura în consecință. Evident, ar trebui să ajustezi sursele de citire cu limba în care vei susține testul, dar, în general, ziarele orientate pe afaceri sau știință tind să folosească o complexitate adecvată a limbajului. Resursele sugerate în limba engleză sunt The Economist, Scientific American, National Geographic.

Treci la un pasaj necunoscut: pasajele textului de raționament verbal EPSO sunt adesea extrase din articole sau texte mai lungi, ceea ce crește dificultatea. Din acest motiv, încearcă să găsești un pasaj de aproximativ 150-250 de cuvinte din mijlocul textului și citește doar acel pasaj. În timp ce citești, încearcă să înțelegi punctul principal al fiecărui pasaj.

10. Raționament verbal - site-urile proprii ale UE

Propriile site-uri ale UE conțin articole cu date importante în care cititorul trebuie să sorteze pentru a găsi datele relevante. Citirea acestor articole oferă un dublu avantaj.

În primul rând, subiectele și limba sunt adesea similare cu cele întâlnite în testul real, ceea ce înlesnește familiarizarea cu terminologia și subiectul. În plus, deși nu este nevoie de cunoștințe externe în afară de ceea ce conține întrebarea de testare, te ajută dacă ești informat în legătură cu subiectul întrebării, în special în raționamentul verbal și testele E-tray. Familiarizarea cu limba și subiectele economisește timp pentru înțelegerea și citirea întrebărilor.

În al doilea rând, îți oferă o imagine de ansamblu despre funcționarea și terminologia organizației, lucru care se poate dovedi foarte valoros în etapele ulterioare ale procesului de selecție cum ar fi E-tray și studiul de caz.

11. Raționament verbal - Exersează viteza de citire

Cel mai important factor pentru succesul în testele de raționament verbal este, desigur, înțelegerea textului, dar dacă acest lucru vine cu prețul unei lecturi lente, atunci s-ar putea să ai probleme să termini testele EPSO în timp util. De aceea trebuie să te asiguri că citești la o viteză competitivă care nu te face să pierzi prea mult timp, dar care îți permite să reții și să înțelegi ceea ce ai citit.

Măsoară-ți abilitățile de citire rapidă pe Freereadingtest și încearcă să atingi performanța de a citi cel puțin 400 de cuvinte pe minut. Acolo poți alege dintre numeroase texte cu dificultăți variate și poți obține un scor care măsoară câte cuvinte pe minut citești precum și nivelul tău de înțelegere. Într-adevăr, un instrument foarte util! Pe Accelareader poți să îți introduci propriul text și poți pune instrumentul să prezinte cuvintele, unul câte unul, pentru a găsi tempo-ul potrivit.

Nu uita să citești ghidurile noastre despre raționamentul verbal, numeric și abstract.

Ghid de testare a raționamentului verbal EPSO

Ghid de testare a raționamentului abstract EPSO

Ghid de testare a raționamentului numeric EPSO