11 Напълно безплатни тестови ресурси на EPSO

Опитвате ли се да се подготвите за EPSO състезание, но не ви се инвестира в пакета за подготовка на EPSO за тестове от различни подготвителни услуги като нашата? Може би имате малко средства или все още не знаете дали всъщност ще се подложите на теста? Спокойно, ще ви помогнем. По-долу сме събрали 11 напълно безплатни и надеждни ресурси, които ще ви помогнат да се подготвите за изпита EPSO.

Препоръчваме ви да прегледате всеки ресурс, тъй като всички те ще ви помогнат по свой начин. Освен това, ако знаете за други ресурси, които смятате, че трябва да включим, изпратете ни имейл на [email protected], за да можем да направим този списък още по-обширен.

1. Пробен тест на EPSO

EPSOs притежават примерна база данни с въпроси, наричана още тест за самооценка. Не пропускайте този уебсайт. Той съдържа много ценна информация и сред тях е примерната тестова част, която може да бъде достъпна тук. Броят на въпросите, включени в извадките, е най-вече ограничен до 10 за категория, което не предоставя много материали за практикуване, но тъй като е директно от източника, не бива да се подценява.

Тестовете са достъпни и на всички официални езици на ЕС, което ви дава възможност да пробвате на родния си език. Съвет на експерта: известно е, че някои от въпросите, включени в пробните тестове на EPSO, се показват в реалните тестове на EPSO.

За съжаление, EPSO не предоставя правилните отговори или обяснения на въпросите, но ви информира колко правилни въпроса сте имали във всяка категория. Ако искате да знаете верните отговори и обяснения, влезте в EPSOprep.com и намерете видеоклиповете, съдържащи отговорите и обясненията в раздела „Уроци“.

2. Facebook групи

Facebook е най-голямата социална мрежа, където кандидатите за различни конкурси създават групи и обсъждат въпроси, споделят съвети, примерни въпроси и решения, новини и опасения. Някои от тези групи са активни от няколко години и притежават много ценни материали, които ще ви дадат чудесна представа за това как работят състезанията. Потребителите публикуват коментари за своя опит, какви въпроси са срещнали и си помагат. Това е особено ценно за онези, които са нови за състезанията и никога не са преминали EPSO тест или са кандидатствали за работа чрез EPSO. Връзки към някои от най-големите групи:

Група на центъра за оценка :

EPSO CAST група:

E-Tray group

Секретари / служители

Изпити за администраторски специалисти (AD5 )

3. Демонстрация на EPSOprep със 70 безплатни онлайн тестови въпроса за EPSO

Всички потребители, които се регистрират безплатно на www.epsoprep.com, получават 70 въпроса с пълни обяснения в 7 категории. След всеки тест можете да видите верния отговор и да прочетете обясненията. Няколко абстрактни разсъдителни въпроса също имат видео обяснения. Също така е полезно да анализирате как се представяте в сравнение с други потребители и да видите колко бързо сте отговорили на всеки въпрос в сравнение с другите. Щракнете тук, за да влезете и да започнете с обучението си по EPSO

Други статии

Ръководство за тестване на устни разсъждения на EPSO

[Ръководство за тестване на абстрактни разсъждения на EPSO ](https://www.epsoprep.com/blog/a-guide-to-the-epso-abstract-reasoning-test-with-video- explanation)

Ръководство за тестване на цифрови разсъждения на EPSO

What is an EPSO test

4. Национални ресурси

Всички държави от ЕС активно насърчават своите граждани да кандидатстват за работа по EPSO. Поради тази причина много от тях предлагат безплатни офлайн, а понякога и онлайн материали и семинари в цялата страна. Обикновено те канят служители или експерти на ESPO, за да споделят своя опит, но също и съвети и реални тестови материали. Това може да бъде много полезен източник, тъй като информацията обикновено идва директно от EPSO и може да предложи полезна информация, особено за тези, които кандидатстват за EPSO за първи път. Най-добрият начин да намерите ресурса на вашата държава е да се свържете със страницата във Facebook за кариерата на ЕС или с местните страници и уебсайтове на Европейския парламент и Комисията.

Например Шведският университетски съвет провежда ежегодни семинари, на които те канят експерти на EPSO да споделят съвети и опит и раздават безплатни материали за някои категории.

На връзката по-долу можете да намерите безплатни въпроси и въпреки че тестът за устни разсъждения е на шведски език, има повече от 50 EPSO тестови онлайн въпроса на английски език.

Шведският университетски съвет

По подобен начин ирландският департамент по външни работи и търговия организира обучителни сесии, за да помогне на ирландските кандидати да се подготвят преди основните състезания в ЕС. Те също така предоставят безплатни примерни въпроси за изпита EPSO на английски език на връзката по-долу.

Министерството на външните работи на Ирландия

5. EPSOprep Youtube канал

Тук можете да намерите примерни въпроси с видео обяснения и да гледате уводни видеоклипове за различни категории. Нашите експерти по психометрични тестове споделят своите знания и показват какви методологии да прилагат, за да увеличат максимално резултата ви. Също така ще намерите правилните отговори и видео обяснения на реални въпроси от пробни тестове на EPSO. Щракнете тук, за да видите канала


6. Кариери в ЕС и посланици на персонала на ЕС в кариерата

Националните кариери в ЕС и техните посланици обикновено предлагат примерни материали във физическа форма като разпечатки или листовки или онлайн. Количеството въпроси и форматът могат да варират значително в отделните страни в местните офиси на ЕС за кариера, но често служат като добро въведение в кариерата на ЕС като цяло, както и да ви дадат добра представа за естеството на тестовете и да ви дадат помощ за вашата EPSO подготовка.

* Как да се свържа с кариерата в ЕС ? * Най-бързият начин обикновено е да им изпратите директно имейл или директно да изпратите съобщение до вашата местна Facebook страница в ЕС Кариери. На "посланици" на труд са също често върху различни събития и посещават университетите да информира студенти и други за предимствата на работа по отношение на организациите на ЕС, а някои може дори да донесе подготовка материал с тях в тези моменти.

--- Ресурси, специфични за категория ---

7 . Числени разсъждения - Практикувайте умствено изчисление

Един от най-важните фактори за успеха на тестовете за числено мислене е управлението на времето. Голяма част от времето се губи при въвеждане на числата в калкулатор и извършване на изчисленията. Овладяването на умения за умствено смятане ще ви спести от извършването на някои от по-лесните изчисления и по този начин ще спестите ценно време. Упражнявайте уменията си за умствено смятане на уебсайтовете по-долу.

Практикувайте с тези тестове, които тестват скоростта на умственото ви смятане.

windhoff

Jetpunk

8 . Числени разсъждения - Запознайте се с данните за търсене в таблици

Друг аспект на тестовете за числено разсъждение, който отнема време, за да овладее бързо идентифицирането на необходимите данни от таблици и да научи какви данни да пренебрегне. Quia.com предлага инструмент за тестване на способността ви за бързо намиране на необходимите данни от таблици. Тестовете напомнят много на тестовете за цифрово мислене на EPSO.

QUIA

Собствената агенция за статистика на ЕС разполага с океан от данни и статистика, свързани с ЕС. Разгледайте различните данни и практикувайте тълкуването на таблиците и намирането на различни данни. Данните от Евростат са особено подходящи, тъй като темите в собствените тестове за цифрово мислене на EPSO често наподобяват тази, която ще намерите в Евростат, макар и в много по-малък формат.

EUROSTAT

9 . Устни разсъждения - Подобрете четенето си със съответните ресурси

Участниците в тестовете често смятат, че тестовете за устни разсъждения на EPSO са малко смущаващи. Потиснатостта от езика и количеството данни в текста на върха на времевия натиск може да бъде стресиращо преживяване. Съществува обаче начин за подготовка за теста. Опитайте се да изградите своите умения за четене, като намерите подходящ материал за четене с подобни теми и ниво на трудност.

Намерете текст с подобна сложност на четене : уверете се, че сложността на вашите ресурси за четене наподобява тази на EPSO. Оценката за четливост на въпросите на EPSO обикновено варира между 12 и 15 по скалата на Flesch-Kincaid, която се използва за измерване на трудността при четене на текст. Използвайте инструмента Datayze , за да проверите как текстовете, които четете, се класират на скалата. Просто копирайте и поставете текста в инструмента, за да разберете как се оценява на скалата.

Намерете съответните теми : EPSO текстовете за устни разсъждения обхващат широк спектър от теми от наука, актуални новини, изследвания, история, литература и т.н. Не забравяйте да разнообразите четенето си съответно. Очевидно е, че ще трябва да приспособите източниците на четене към езика, на който полагате теста, но като цяло бизнес или научно ориентирани вестници са склонни да използват подходяща сложност на езика. Препоръчаните ресурси на английски език са The Economist, Scientific American, National Geographic.

Направо в неизвестен пасаж : Текстовите пасажи на EPSO с устни разсъждения често са извадени от по-дълги статии или текстове, което увеличава трудността. Поради тази причина се опитайте да намерите пасаж от около 150-250 думи от средата на текста и прочетете само този пасаж. Докато четете, опитайте се да разберете основната точка на всеки пасаж.

10 . Устни разсъждения - собствени уебсайтове на ЕС

Собствените уебсайтове на ЕС съдържат статии с много данни, където читателят трябва да сортира, за да намери подходящи данни. Предимството на четенето на тези статии е двойно.

Първо, темите и езикът често са подобни на тези, които се срещат в реалния тест, което ви улеснява при запознаването с терминологията и предмета. Освен това, въпреки че не са необходими външни знания, освен това, което съдържа тестовият въпрос, това помага, ако сте информирани по темата на въпроса, особено при словесни разсъждения и тестове на E-tray. Познаването на езика и темите спестява време за разбиране и четене на въпросите.

На второ място, той дава представа за работата и терминологията на организацията, нещо, което може да се окаже много ценно в по-късните етапи от процеса на подбор, като например E-tray и казус.

11. Устни разсъждения - Упражнявайте бързо четене

Най-важният фактор за успех в тестовете за устно разсъждение е разбира се разбирането на текста, но ако това се дължи на бавното четене, тогава може да имате проблеми при преминаването през много ограничените във времето EPSO тестове. Ето защо трябва да сте сигурни, че четете с конкурентна скорост, която не ви губи твърде много време, но също така ви позволява да запазите и разберете прочетеното.

Измерете уменията си за бързо четене на Freereadingtest и се стремете да изпълнявате на ниво най-малко 400 думи в минута. Там можете да избирате между множество текстове с различна трудност и да получите резултат, който измерва колко думи в минута сте прочели и нивото на разбиране. Наистина много полезен инструмент! В Accelareader можете също да въведете свой собствен текст и инструментът да представя думата една по една, така че да намерите правилното темпо.

Не забравяйте да прочетете нашите ръководства за устни, цифрови и абстрактни разсъждения.

Ръководство за тестване на вербални разсъждения на EPSO

Ръководство за тестване на абстрактни разсъждения на EPSO

Ръководство за тестване на цифрови разсъждения на EPSO

What is an EPSO test