11 Εντελώς δωρεάν Πηγές Εξέτασης EPSO

Προσπαθείτε να προετοιμαστείτε για έναν διαγωνισμό EPSO αλλά δεν θέλετε να επενδύσετε σε πακέτο προετοιμασίας εξέτασης EPSO από διάφορες υπηρεσίες προετοιμασίας όπως η δική μας; Ίσως έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό ή δεν ξέρετε ακόμη εάν θα συμμετάσχετε πραγματικά στην εξέταση; Χαλαρώστε, σας έχουμε καλύψει. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 11 εντελώς δωρεάν και αξιόπιστες πηγές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για την εξέταση EPSO.

Σας προτείνουμε να περάσετε από κάθε πηγή, καθώς όλες θα σας βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο. Επίσης, εάν γνωρίζετε άλλες πηγές που πιστεύετε ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε, στείλτε μας ένα email στο [email protected], ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν τη λίστα ακόμη πιο εκτεταμένη.

1. Δοκιμαστικό Τεστ EPSO

Η βάση δεδομένων δοκιμαστικών ερωτήσεων του ίδιου του EPSO ονομάζεται επίσης τεστ αυτοαξιολόγησης. Μην χάσετε αυτόν τον ιστότοπο. Διαθέτει πολλές πολύτιμες πληροφορίες και μεταξύ αυτών είναι το τμήμα δοκιμαστικού τεστ στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση εδώ. Ο αριθμός των ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στα δείγματα περιορίζεται ως επί το πλείστον σε 10 ανά κατηγορία, ο οποίος δεν παρέχει πολύ υλικό για εξάσκηση, αλλά καθώς προέρχεται απευθείας από την πηγή, δεν πρέπει να υποτιμάται.

Τα τεστ είναι επίσης διαθέσιμα σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εξασκηθείτε στη μητρική σας γλώσσα. Συμβουλή ειδικού: ορισμένες από τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται στα δοκιμαστικά τεστ EPSO είναι γνωστό ότι εμφανίζονται στα πραγματικά τεστ EPSO.

Δυστυχώς, το EPSO δεν παρέχει τις σωστές απαντήσεις ή εξηγήσεις στις ερωτήσεις, αλλά σας ενημερώνει πόσες σωστές ερωτήσεις είχατε σε κάθε κατηγορία. Εάν θέλετε να μάθετε τις σωστές απαντήσεις και τις εξηγήσεις, συνδεθείτε στο EPSOprep.com και βρείτε τα βίντεο που περιέχουν τις απαντήσεις και τις εξηγήσεις στην ενότητα «Μαθήματα».

2. Ομάδες Facebook

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο όπου οι υποψήφιοι σε διάφορα μαθήματα δημιουργούν ομάδες και συζητούν ερωτήσεις, μοιράζονται συμβουλές, παραδείγματα ερωτήσεων και λύσεων, ειδήσεις και ανησυχίες. Ορισμένες από αυτές τις ομάδες δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια και διαθέτουν πολύτιμο υλικό που θα σας δώσει σημαντικές πληροφορίες για το πώς λειτουργούν οι διαγωνισμοί. Οι χρήστες δημοσιεύουν σχόλια σχετικά με τις εμπειρίες τους, τι είδους ερωτήσεις αντιμετώπισαν και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους είναι νέοι στους διαγωνισμούς και δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε τεστ EPSO ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση για εργασία μέσω του EPSO. Σύνδεσμοι προς μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες:

Assessment centergroup:

EPSO CAST group:

E-Tray group

Secretaries/Clerks

Administrator Generalist Exams (AD5)

3.EPSOprep demo με 70 δωρεάν διαδικτυακές ερωτήσεις για τεστ EPSO

Όλοι οι χρήστες που εγγράφονται δωρεάν στο www.epsoprep.com λαμβάνουν 70 ερωτήσεις με πλήρεις εξηγήσεις σε 7 κατηγορίες. Μετά από κάθε τεστ μπορείτε να δείτε τη σωστή απάντηση και να διαβάσετε τις εξηγήσεις. Αρκετές ερωτήσεις κατανόησης αφηρημένων εννοιών έχουν επίσης εξηγήσεις βίντεο. Είναι επίσης χρήσιμο να αναλύσετε την απόδοσή σας σε σύγκριση με άλλους χρήστες και να δείτε πόσο γρήγορα απαντήσατε σε κάθε ερώτηση σε σύγκριση με άλλους. Κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε και να ξεκινήσετε με την εκπαίδευση EPSO

Άλλα άρθρα

Οδηγός τεστ λεκτικής συλλογιστικής EPSO

Οδηγός τεστ αφηρημένης συλλογιστικής EPSO

Οδηγός τεστ αριθμητικής συλλογιστικής EPSO

What is an EPSO test

4. Εθνικοί πόροι

Όλες οι χώρες της ΕΕ ενθαρρύνουν ενεργά τους πολίτες τους να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας EPSO. Για το λόγο αυτό, πολλοί από αυτούς προσφέρουν δωρεάν εκτός διαδικτύου υλικό και μερικές φορές διαδικτυακό υλικό και σεμινάρια σε ολόκληρη τη χώρα τους. Συνήθως προσκαλούν υπαλλήλους του ESPO ή ειδικούς για να μοιραστούν την εμπειρία τους, αλλά και συμβουλές και πραγματικό υλικό εξέτασης. Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ χρήσιμη πηγή καθώς οι πληροφορίες προέρχονται συνήθως απευθείας από το EPSO και μπορούν να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες ειδικά για όσους υποβάλλουν αίτηση για διαγωνισμό EPSO για πρώτη φορά. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τον πόρο της χώρας σας είναι να έρθετε σε επαφή με την σελίδα του Facebook ειδικής σταδιοδρομίας της ΕΕ ή τις τοπικές σελίδες και ιστότοπους του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής της ΕΕ.

Το Σουηδικό Πανεπιστημιακό Συμβούλιο διοργανώνει για παράδειγμα ετήσια σεμινάρια όπου καλούν εμπειρογνώμονες της EPSO να μοιραστούν συμβουλές και εμπειρίες και να μοιράσουν δωρεάν υλικό σε ορισμένες κατηγορίες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε δωρεάν ερωτήσεις και παρόλο που το τεστ λεκτικής συλλογιστικής είναι στα Σουηδικά, υπάρχουν περισσότερες από 50 ερωτήσεις EPSO ονλάιν στα Αγγλικά.

Το Σουηδικό Πανεπιστημιακό Συμβούλιο

Το Ιρλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου διοργανώνει παρομοίως εκπαιδευτικές συνεδρίες για να βοηθήσει τους Ιρλανδούς υποψηφίους να προετοιμαστούν πριν από τους βασικούς Διαγωνισμούς της ΕΕ. Παρέχουν επίσης δωρεάν δείγματα ερωτήσεων για εξετάσεις EPSO στα Αγγλικά στον παρακάτω σύνδεσμο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας

5. EPSOprep κανάλι στο Youtube

Εδώ μπορείτε να βρείτε παραδείγματα ερωτήσεων με εξηγήσεις βίντεο και να παρακολουθήσετε εισαγωγικά βίντεο σε διάφορες κατηγορίες. Οι ειδικοί μας στις ψυχομετρικές εξετάσεις μοιράζονται τις γνώσεις τους και δείχνουν ποιες μεθοδολογίες θα εφαρμόσουν για τη μεγιστοποίηση της βαθμολογίας σας. Θα βρείτε επίσης τις σωστές απαντήσεις και εξηγήσεις βίντεο σε πραγματικά δείγματα ερωτήσεων εξέτασης EPSO. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το κανάλι


6. Σταδιοδρομίες της ΕΕ & Πρεσβευτές Προσωπικού Σταδιοδρομίας της ΕΕ

Οι εθνικές Σταδιοδρομίες της ΕΕ και οι Πρεσβευτές τους προσφέρουν συνήθως δείγμα υλικού είτε σε φυσική μορφή όπως εκτυπώσεις ή φυλλάδια ή διαδικτυακά. Ο αριθμός των ερωτήσεων και η μορφή μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των τοπικών γραφείων Σταδιοδρομίας της ΕΕ σε κάθε χώρα, αλλά συχνά χρησιμεύει ως μια καλή εισαγωγή σε μια σταδιοδρομία της ΕΕ γενικά, καθώς και για να σας δώσει μια καλή εικόνα της φύσης των εξετάσεων και για να σας δώσει χείρα βοηθείας στην προετοιμασία του EPSO σας.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τις Σταδιοδρομίες της ΕΕ; Ο γρηγορότερος τρόπος είναι συνήθως να τους στείλετε απευθείας email ή να στείλετε απευθείας μήνυμα στην τοπική σας σελίδα για τις Σταδιοδρομίες της ΕΕ στο Facebook. Οι «πρεσβευτές» εργασίας βρίσκονται επίσης συχνά σε διάφορες εκδηλώσεις που διεξάγονται και επισκέπτονται τα πανεπιστήμια για να ενημερώσουν τους μαθητές και διάφορους άλλους για τα πλεονεκτήματα της εργασίας για τους οργανισμούς της ΕΕ και ορισμένοι μπορεί ακόμη και να φέρουν το υλικό προετοιμασίας μαζί τους εκείνη τη στιγμή.

--- Πόροι ειδικής κατηγορίας ---

7 . Αριθμητική συλλογιστική - Πρακτική διανοητικού υπολογισμού

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία στις εξετάσεις αριθμητικής συλλογιστικής είναι η διαχείριση του χρόνου. Ένα μεγάλο μέρος του χρόνου χάνεται κατά την πληκτρολόγηση των αριθμών σε μια αριθμομηχανή και την εκτέλεση των υπολογισμών. Η τελειοποίηση των δεξιοτήτων του νοητικού λογισμού θα σας σώσει από την εκτέλεση μερικών από τους ευκολότερους υπολογισμούς και έτσι θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο. Εξασκηθείτε στις νοητικές σας δεξιότητες λογισμού στους παρακάτω ιστότοπους.

Εξασκηθείτε με αυτά τα κουίζ που ελέγχουν την ταχύτητα του λογισμού σας.

Windhoff

Jetpunk

8 . Αριθμητική συλλογιστική - Εξοικειωθείτε με την αναζήτηση δεδομένων σε πίνακες

Μια άλλη πτυχή των αριθμητικών τεστ συλλογιστικής που απαιτεί χρόνο για την ταχεία τελειοποίηση αναγνωρίζοντας τα απαιτούμενα δεδομένα από πίνακες και μάθετε ποια δεδομένα πρέπει να αγνοηθούν. Το Quia.com προσφέρει ένα εργαλείο για να ελέγξετε την ικανότητά σας να βρείτε γρήγορα τα απαραίτητα δεδομένα από πίνακες. Τα τεστ θυμίζουν πάρα πολύ τα τεστ αριθμητικής συλλογιστικής EPSO.

QUIA

Ο οργανισμός στατιστικών της ίδιας της ΕΕ διαθέτει έναν ωκεανό δεδομένων και στατιστικών που σχετίζονται με την ΕΕ. Περιηγηθείτε στα διάφορα δεδομένα και εξασκηθείτε στην ερμηνεία των πινάκων και στην εύρεση διαφόρων δεδομένων. Τα δεδομένα από την Eurostat είναι ιδιαίτερα συναφή, καθώς τα θέματα στα δικά της τεστ αριθμητικής συλλογιστικής της EPSO μοιάζουν συχνά με αυτά που θα βρείτε στην Eurostat, αν και σε πολύ μικρότερη μορφή.

EUROSTAT

9 . Λεκτική λογική - Βελτιώστε την ανάγνωσή σας με σχετικούς πόρους

Οι δοκιμαστές βρίσκουν συχνά τα τεστ λεκτικής συλλογιστικής της EPSO λίγο εκφοβιστικά. Το να είσαι κυριευμένος από τη γλώσσα και τον όγκο των δεδομένων στο κείμενο και επιπλέον από την πίεση του χρόνου μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος προετοιμασίας για το τεστ. Δοκιμάστε να αναπτύξετε τις αναγνωστικές σας ικανότητες βρίσκοντας κατάλληλο υλικό ανάγνωσης με παρόμοια θέματα και επίπεδο δυσκολίας.

Βρείτε ένα κείμενο με παρόμοια πολυπλοκότητα ανάγνωσης: βεβαιωθείτε ότι η πολυπλοκότητα των πόρων ανάγνωσής σας μοιάζει με αυτήν του EPSO. Η βαθμολογία αναγνωσιμότητας των ερωτήσεων EPSO συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 12 και 15 στην κλίμακα Flesch-Kincaid, η οποία χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της δυσκολίας ανάγνωσης ενός κειμένου. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Datayze για να ελέγξετε πώς τα κείμενα που διαβάζετε κατατάσσονται στην κλίμακα. Απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο στο εργαλείο για να μάθετε πώς βαθμολογείται στην κλίμακα.

Βρείτε τα σχετικά θέματα: Τα προφορικά κείμενα συλλογιστικής EPSO καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την επιστήμη, τις τρέχουσες ειδήσεις, τις σπουδές, την ιστορία, τη λογοτεχνία και ούτω καθεξής. Φροντίστε να διαφοροποιήσετε ανάλογα την ανάγνωσή σας. Προφανώς, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τις πηγές ανάγνωσης στη γλώσσα του τεστ που συμμετέχετε, αλλά σε γενικές γραμμές οι εφημερίδες με γνώμονα τις επιχειρήσεις ή τις επιστήμες τείνουν να χρησιμοποιούν την κατάλληλη πολυπλοκότητα της γλώσσας. Οι προτεινόμενες πηγές αγγλικής γλώσσας είναι The Economist, Scientific American, National Geographic.

Μετάβαση σε ένα άγνωστο απόσπασμα : Τα αποσπάσματα κειμένου λεκτικού συλλογισμού EPSO συχνά αποσπώνται από μεγαλύτερα άρθρα ή κείμενα που αυξάνουν τη δυσκολία. Για αυτόν τον λόγο, προσπαθήστε να βρείτε ένα απόσπασμα περίπου 150-250 λέξεων από τη μέση του κειμένου και διαβάστε μόνο αυτό το απόσπασμα. Ενώ διαβάζετε, προσπαθήστε να καταλάβετε το κύριο σημείο κάθε αποσπάσματος.

10 . Λεκτική λογική - οι ιστότοποι της ΕΕ

Οι δικτυακοί τόποι της ΕΕ περιέχουν βαριά άρθρα, όπου ο αναγνώστης πρέπει να διαλέξει για να βρει σχετικά δεδομένα. Το πλεονέκτημα της ανάγνωσης αυτών των άρθρων είναι διπλό.

Πρώτον, τα θέματα και η γλώσσα είναι συχνά παρόμοια με αυτά που αντιμετωπίζονται στο πραγματικό τεστ, καθιστώντας το ευκολότερο για εσάς να εξοικειωθείτε με την ορολογία και το θέμα. Επιπλέον, παρόλο που δεν απαιτείται εξωτερική γνώση εκτός από αυτή που περιέχει η ερώτηση του τεστ, βοηθάει εάν είστε γνώστες του θέματος της ερώτησης, ιδίως σε τεστ λεκτικής συλλογιστικής και τεστ E-tray (εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας). Η εξοικείωση με τη γλώσσα και τα θέματα εξοικονομεί χρόνο για την κατανόηση και την ανάγνωση των ερωτήσεων.

Δεύτερον, δίνει εικόνα για τη λειτουργία και την ορολογία του οργανισμού, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πολύ πολύτιμο στα μεταγενέστερα στάδια της διαδικασίας επιλογής, όπως το E-tray και την περιπτωσιολογική μελέτη (case study).

11. Λεκτική συλλογική - Εξασκήστε ταχύτητα ανάγνωσης

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία στα τεστ λεκτικής συλλογιστικής είναι φυσικά η κατανόηση του κειμένου, αλλά αν αυτό πραγματοποιείται στο κόστος της αργής ανάγνωσης, τότε μπορεί να έχετε προβλήματα με την ολοκλήρωση των πολύ χρονικά περιορισμένων τεστ EPSO. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε με ανταγωνιστική ταχύτητα που δεν σας κάνει να χάνετε πολύ χρόνο, αλλά σας επιτρέπει επίσης να συγκρατήσετε και να κατανοήσετε ό,τι έχετε διαβάσει.

Μετρήστε τις δεξιότητές σας στην ταχύτητα ανάγνωσης στο Freereadingtest και στοχεύστε στην απόδοση σε επίπεδο τουλάχιστον 400 λέξεων ανά λεπτό. Εκεί μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά κείμενα με ποικίλες δυσκολίες και να πάρετε μια βαθμολογία που μετρά πόσες λέξεις ανά λεπτό διαβάζετε και το επίπεδο κατανόησής σας. Πράγματι, ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο! Στο Accelareader μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το δικό σας κείμενο και να κάνετε το εργαλείο να παρουσιάσει τη λέξη μία προς μία, ώστε να βρείτε το σωστό ρυθμό.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους οδηγούς μας για λεκτική, αριθμητική και αφηρημένη συλλογιστική.

Οδηγός για τεστ λεκτικής συλλογιστικής EPSO

Οδηγός για τεστ αφηρημένης συλλογιστικής EPSO

Οδηγός για τεστ αριθμητικής συλλογιστικής EPSO